• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Greita baklažanų užkepėlė

2011-01-21 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 2 baklažanai
  • 250g čederio sūrio (tinka ir fermentinis sūris)
  • 200g batono ar sumuštinių duonos
  • 150g grietinės
  • 1 v.š. miltų
  • druska ir pipirai
  • 50g graikinių riešutų
  • 2 v.š. aliejaus

Gaminimas


Baklažanus supjaustome riekėmis ir dubenyje sumaišome su aliejumi, žiupsneliu druskos ir pipirų. Riekes sudedame į kepimo indą vieną ant kitos pasvirusias (kaip žuvies žvynus). Dedame į orkaitę, kur kepame apie 15 minučių. Po 15 minučių ant baklažanų suberiame kubeliais pjaustytą batoną ir dar 5-7 minutes kepame orkaitėje.
Grietinę sumaišome su miltais, 100g tarkuoto sūrio ir žiupsneliu druskos. Paruoštą padažą tolygiai supilame ant apskrudusių baklažanų su skrebučiais, užbarstome pasmulkintais graikiniais riešutais ir likusiu tarkuotu sūriu. Dedame atgal į orkaitę, kur kepame 10-15 minučių.
Greita baklažanų užkepėlę patiekiame šiltą su ciabata ar kita mėgiama balta duona.

Kategorijos:Apkepai, Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: aliejus, baklažanas, batonas, čederio sūris, fermentinis sūris, graikiniai riešutai, miltai

 

Panašūs receptai

Lengvas daržovių pyragas be miltų
Lengvas daržovių pyragas be miltų
Grybų ir faršo pyragas
Kopūstų ir grybų pyragas

Previous Post: « Citrininis kaparėlių padažas žuviai
Sekantis įrašas: Makaronai su pievagrybiais ir faršu »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • Sausainių kepimo formelė "Elnias" Sausainių kepimo formelė "Elnias"
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml

Populiariausi receptai

  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Marinuoti svogūnai Marinuoti svogūnai prie šašlykų
  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt