Ingridientai
- 2 baklažanai
- 250g čederio sūrio (tinka ir fermentinis sūris)
- 200g batono ar sumuštinių duonos
- 150g grietinės
- 1 v.š. miltų
- druska ir pipirai
- 50g graikinių riešutų
- 2 v.š. aliejaus
Gaminimas
Baklažanus supjaustome riekėmis ir dubenyje sumaišome su aliejumi, žiupsneliu druskos ir pipirų. Riekes sudedame į kepimo indą vieną ant kitos pasvirusias (kaip žuvies žvynus). Dedame į orkaitę, kur kepame apie 15 minučių. Po 15 minučių ant baklažanų suberiame kubeliais pjaustytą batoną ir dar 5-7 minutes kepame orkaitėje.
Grietinę sumaišome su miltais, 100g tarkuoto sūrio ir žiupsneliu druskos. Paruoštą padažą tolygiai supilame ant apskrudusių baklažanų su skrebučiais, užbarstome pasmulkintais graikiniais riešutais ir likusiu tarkuotu sūriu. Dedame atgal į orkaitę, kur kepame 10-15 minučių.
Greita baklažanų užkepėlę patiekiame šiltą su ciabata ar kita mėgiama balta duona.
Parašykite komentarą