
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Bulvių – 1000g
- Grietinės (30%) – 3 šaukštai
- Sviesto – 2 šaukštai
Gaminimas
- Bulves nulupame, supjaustome mažais kubeliais ir verdame apie 20 minučių pasūdytame vandenyje.
- Išvirtas bulves nusausiname. Į bulves dedame sviestą, grietinę, pabarstome druska ir pipirais ir viską išmaišome.
- Patiekiame kaip garnyrą.
[…] Vištieną išverdame, nuimame nuo kaulo ir sumalame kartu su česnako skiltelėmis. Beriame druskos ir pipirų, čiobrelius, sudedame manų kruopas, įmušame kiaušinius ir kartu su majonezu sumaišome. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir šaukštu dedame paruoštos vištienos kotletų masės. Kepame neilgai, po keletą minučių, kol švelniai paruduoja. Virtos vištienos kotletus patiekiame su grybu padažu ir daržovių garnyru ar bulvių koše. […]