Ingridientai
- 4 pomidorai
- 1 svogūnas
- 1 geltona paprika
- 1 violetinis čili pipiras (jie truputį saldesni)
- 30g petražolių
- 0,25 a.š. cukraus
- 0,4 a.š. druskos
- 1 v.š. balzamiko acto
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- pipirai
Gaminimas
Nuluptą svogūną kartu su paprika (be sėklų), čili pipiru bei petražolėmis sudedame į elektrinį smulkintuvą ir pasmulkiname (bet ne itin smulkiai).
Pomidorus smulkiai supjaustome ir dubenyje sumaišome su smulkinta paprika bei svogūnu, beriame cukrų ir druską, dedame pipirų, pilame balzamiko actą bei aliejų ir išmaišome.
Ši greita pomidorų salsa puikiai tiks kaip garnyras prie įvairių patiekalų.
[…] 1 puodelis salsos […]