Ar jau lankėtės mūsų parduotuvėje? Užsukite ir apžiūrėkite mūsų nuolat atsinaujinantį, kepimo indų, lėkščių ir kitų virtuvės reikmenų asortimentą. Parduotuvę rasite čia.
Reikės:
- 1 1/3 puodelio miltų
- 1 a.š. valgomosios sodos
- 3/4 a.š. kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
- 2 kiaušinių
- 1/4 puodelio cukraus
- 90 g sviesto
- 2 didelių sunokusių bananų
Gaminimo eiga:
- Bananus sutriname šakute.
- Sviestą ištirpiname garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje.
- Dideliame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
- Kitame dubenyje kiaušinius išplakame su cukrumi.
- Į kaušinių masę po truputį supilame tirpintą sviestą ir sudedame trintus bananus. Gerai išmaišome.
- Supilame skystą masę į miltus ir atsargiai išmaišome, kad tešla taptų vientisa. Vos ji taps vientisa, nebemaišome. Jei matosi smulkūs gumulėliai, nieko tokio.
- Dedame tešlą į keksiukų formeles – pripildome maždaug 2/3 formelės.
- Dedame keksiukus į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 20-30 minučių arb kol į keksiuką įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.
- Iškeptus keksiukus dedame atvėsti ant grotelių.
- Atvėsusius keksiukus laikome sandariame inde.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Parašykite komentarą