Ingridientai
- Cukraus – 2 šaukštai
- Citrinų – 0.25vnt
- Druskos – 0.2 arbatinio šaukštelio
- Kiaušinių – 2vnt
- Valgomosios sodos – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Grūdėtos varškės – 0.5 puodelio
- Kvietinių miltų – 0.25 puodelio
- Šilauogių (šaldytų) – 1.5 puodelio
- Pieno – 0.13 puodeliai
- Kepimo miltelių – 0.25 arbatinio šaukštelio
Gaminimas
- Ant vidutinės ugnies dedame nedidelį puodą ir į jį sudedame šilauoges, pusę turimo cukraus ir įspaudžiame sultis iš citrinos. Leidžiame silpnai užvirti ir maišant kaitiname apie 5-6 minutes, kol viskas sutirštės. Atidedame į šoną.
- Tuo tarpu dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą, likusį cukrų bei druską.
- Atskirame inde sumaišome varškę, pieną bei kiaušinio baltymus. Supilame ant sausų ingredientų.
- Viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
- Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę su aliejumi ir dedame po 1-2 šaukštus tešlos. Apačiai apkepus ir pradėjus kilti burbulams, blynus apverčiame ir pakepame dar apie minutę.
- Dedame blynus į lėkštę ir apliejame šilauogių sirupu.
- Skanaus!
Parašykite komentarą