• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Grybais įdarytos bulvės su šonine

2011-02-07 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 6-7 bulvės (didesnės)
  • 2 svogūnai
  • 350g miško grybų
  • 2 virtos bulvės
  • 250g grietinėlės
  • 3 v.š. aliejaus
  • 1 lauro lapas
  • 150g kiaulienos šoninės (šviežios ar šaldytos)
  • 1 v.š. miltų
  • 1 a.š. krapų
  • druska ir pipirai

Gaminimas


Bulves nulupame ir perpjautas pusiau išskobiame (padarome “valteles”).
Miško grybus išverdame (jei naudojame sūdytus, tai nuverdame bent du kartus) ir sumalame kartu su dviem virtom bulvėm. Į grybus įdedame smulkintą svogūną, beriame truputį pipirų ir pilame 1 a.š. aliejaus.
Dubenyje bulves sumaišome su aliejumi, krapais, druska ir pipirais.
Į bulves dedame po šaukštą grybų įdaro ir sudedame jas į kepimo indą.
Kiaulienos šoninę supjaustome juostelėmis ir išdėliojame ant bulvių su grybų įdaru.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame bulves 20 minučių.
Dubenyje sumaišome grietinėlę su miltais, beriame druskos, pipirų, sudedame likusį labai smulkiai supjaustytą svogūną ir dedame lauro lapą.
Po 20 minučių išimame bulves, supilame ant jų paruoštą padažą ir dar 15 minučių kepame orkaitėje.
Grybais įdarytas bulves su šonine patiekiame šiltas.

Kategorijos:Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: aliejus, bulvės, grietinėlė, grybai, kiaulienos šoninė, krapai, lauro, miltai, svogūnai

 

Panašūs receptai

Žiediniai kopūstai kokosų piene
Žiediniai kopūstai kokosų piene
Cukinijos su feta ir žemės riešutais
Cukinijos su feta ir žemės riešutais
Tortilijos su špinatais ir pupelėm⁣is
Tortilijos su špinatais ir pupelėm⁣is

Previous Post: « Aliejuje marinuotos paprikos
Sekantis įrašas: Tešloje kepta cukinija »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Sausainių kepimo formelė "Elnias" Sausainių kepimo formelė "Elnias"
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm

Populiariausi receptai

  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Silkės ir varškės aptepas užkandžiams Silkės ir varškės aptepas užkandžiams
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Marinuoti svogūnai Marinuoti svogūnai prie šašlykų

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt