Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Špinatų – 300g
- Grybų – 600g
- Muskato – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Lazanijos lakštų – 15vnt.
- Kvietinių miltų – 1 šaukštas
- Fermentinis sūrio – 150g
- Svogūnų – 2vnt.
- Sviesto – 2 šaukštai
- Bešamelio padažo – 200ml
Gaminimas
- Grybus išverdame ir susmulkiname.
- Puode užverdame 1l vandens ir į verdantį dedame lazanijos lakštus, kad truputį suminkštėtų.
- Kepimo indą ištepame 1 šaukštu sviesto ir dedame lazanijos lakštų (tiek kad užklotume visą dugną).
- Įkaitiname keptuvę su šaukštu sviesto ir sudedame smulkintus grybus bei svogūną. Beriame 1 šaukštą miltų, muskatą, druskos ir pipirų ir kepame apie 7-8 minutes.
- Šviežius špinatus perpilame verdančiu vandeniu, kad šiek tiek suminkštėtų (šaldytus atšildome).
- Ant lazanijos lakštų šaukštu dedame keptų grybų, apšlakstome trupučiu bešamelio padažo, klojame kelis špinatų lapelius ir pabarstome tarkuoto fermentinio sūrio. Ant viršaus dedame lazanijos lakštus ir vėl dedame grybus, špinatus, padažą bei sūrio. Šitaip viską susluoksniuojame.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir dedame kepti paruoštą lazaniją. Kepame apie 25-35 minutes.
- Patiekiame lazaniją šiltą.
Parašykite komentarą