Ingridientai
*2 nedidelės cukinijos
*200g kiaulienos šoninės
*350g kiaulienos faršo
*100g grietinėlės
*2 v.š. miltų
*150ml sultinio/vandens
*4 skiltelės česnako
*1 kiaušinis
*1 poras
*50ml aliejaus
*druska ir pipirai
Gaminimas
Cukinijas nuplauname ir, nupjovę galus, išskobiame vidų (padarome tuščiavidurias). (Galime perpjauti išilgai ir išskobus jas “susegti” mediniais smeigtukais).
Kiaulienos šoninę supjaustome plonomis juostelėmis.
Dubenyje sumaišome faršą su smulkintu česnaku, žiupsniu druskos ir pipirų bei kiaušiniu. Paruoštu faršu įdarome cukinijas.
Įkaitiname keptuvę su 2 v.š. aliejaus ir sudedame cukinijas, kurias ant vidutinės ugnies kepame iš visų pusių po keletą minučių. Paskui 1 minutę ant stiprios ugnies, kad švelniai apskrustų. Apskrudusias cukinijas apvyniojame kiaulienos šonine ir kad juosteles nenukristų persmeigiame mediniu smeigtuku.
Dubenėlyje sumaišome grietinėlę, miltus ir sultinį.
Porą perpjauname išilgai ir nuplauname.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Imame stiklinį kepimo indą, pilame likusį aliejų, Dugną išklojame porais, pilame paruoštą grietinėlės padažą ir sudedame apkeptas cukinijas.
Indą uždengiame ir kišame į orkaitę, kur kepame apie 35 minutes. Po 35 minučių nudengiame dangtį ir dar 5 minutes paskrudiname.
Patiekiame įdarytas cukinijas šiltas, užpildami grietinėlės padažu ir kepimo indo bei keletu troškintų porų.
Parašykite komentarą