
Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Svogūnų – 60g
- Alyvuogių aliejaus – 4 šaukštai
- Kalendros miltelių – 1.5 šaukšt.
- Garam masala prieskonių – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Imbierų – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Špinatų – 450g
- Natūralaus jogurto – 100g
- Citrinų – 0.5vnt.
- Sojų varškės (Tofu) – 450g
- Ciberžolės – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Kumino – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Česnako skiltelių – 4vnt.
Gaminimas
- Į gilią keptuvę pilame porą šaukštų aliejaus ir sudedame kubeliais pjaustytą tofu. Apkepame ir dedame į atskirą lėkštę.
- Į tą pačią keptuvę sudedame smulkintus svogūnus (jei reikia pilame dar aliejaus) ir česnakus. Kepame apie 6 minutes.
- Kol svogūnai kepa, susmulkiname špinatus. Dedame juos į keptuvę kartu su svogūnais, suberiame prieskonius ir kepame dar apie 4 minutes (kad daržovės nebūtų sausos, įpilame 2-3 šaukštus vandens).
- Sudedame apkeptą tofu ir kepame dar keletą minučių, kad į tofu įsigertų prieskoniai.
- Prieš pabaigą pilame jogurtą, įberiame druskos ir citrinos sulčių, išmaišome, ir uždengtoje keptuvėje troškiname dar 5-7 minutes.
- Patiekiame su virtais ryžiais.
Tofu gali buti ivairai panaudotas. Naturalus yra neautralus ir tinka bet kokiu patiekalu ruosimui (nuo astriu patiekalu iki deserto). Rukytas ar marinuotas tofu tinka sumustiniams, sriubai, salotoms).
Pigiai Vilniuje ji pardavineja parduotuve VEGE esanti M.K. Ciurlionio g
Apie sojos teigiama poveiki sveikatai parasyta jau daug tad neverta plestis.
Beje dauguma sojos produktu yra gaminama is genetiskai nemodifikuotu sojos pupeliu, o tofu surio gamybai geriausiai tinka citrinos rugstis arba sviezai isspaustas citrinos sultys.