Ingridientai
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 450 g bulvių
- 1 didelis svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- 350 g virto kumpio
- 1-2 jalapeno pipirai (galima pakeisti silpnesnėmis rūšimis)
- 8 kiaušiniai
- Druska
- Pipirai
Gaminimas
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų. Sudedame griežinėliais pjaustytas bulves ir gerai sumaišome, kad pasidengtų aliejumi. Kepame apie 5-7 minutes.
- Dedame pjaustytus svogūnus ir susmulkintą česnaką. Viską gerai išmaišome ir kepame dar apie 10 minučių vis pamaišydami.
- Dedame juostelėmis pjaustytą kumpį bei jalapeno pipirus ir maišydami dar pakepame apie 5 minutes, kol bulvės suminkštės. Pagardiname druska ir pipirais.
- Padedame bulves į šalį 5 minutėms, kol šiek tiek atvės.
- Tuo tarpu įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
- Dideliame dubenyje gerai išplakame kiaušinius. Pagardiname pipirais.
- Sudedame bulvių bei kumpio mišinį ir atsargiai viską sumaišome.
- Supilame visą mišinį į kepimo skardą.
- Dedame į orkaitę ir paliekame, kol viskas pilnai iškeps, o viršus pasidarys auksinės spalvos. Kepimo laikas labai skirtingas, kadangi viskas priklauso nuo kepimo skardos dydžio ir kokio storio sluoksnis susidaro, bet vidutiniškai turėtų kepti apie 30-35 minutes.
- Išimkite tortilją iš orkaitės ir palikite šiek tiek atvėsti. Patiekdami supjaustykite nedideliai gabalėliais ir pabarstykite petražolėmis. Tinka valgyti tiek šiltą, tiek šaltą.
Parašykite komentarą