Norite išbandyti kažką nekasdieniško? Tuomet šis antrekoto kepsnys yra puikus pasirinkimas romantiškai vakarienei su vyno taure. Šiuo paprastu, bet labai skaniu patiekalu nustebinsite ne tik save patį, bet ir savo antrąją pusę. Viskas, ko jums reikia, tai kokybiškos jautienos ir turėsite nuostabią vakarienę.
Antrekoto kepsniui reikės
- ~450g jautienos antrekoto kepsnio (~2cm storio)
- 1-2 valg. š. druskos
- 1-2 valg. š. juodųjų pipirų
- 4 valg š. rapsų aliejaus
- 3 valg. š. sviesto
- 2 čiobrelio šakelių
- 2 rozmarino šakelių
- 2 česnako skiltelių
Gaminimo eiga
- Įkaitiname orkaitę iki 120 laipsnių.
- Iš visų pusių mėsą įtriname druska bei pipirais.
- Dedame kepsnį į kepimo skardą (patartina naudoti groteles) ir dedame į orkaitę.
- Kepame apie 35 minutes.
- Kepsniui iškepus, keptuvėje ant aukštos ugnies įkaitiname rapsų aliejų, kol pamatysime dūmus.
- Dedame kepsnį į keptuvę ir apkepame iš abiejų pusių po 30 sekundžių.
- Dedame sviestą, čiobrelį, rozmariną bei traiškytą česnaką.
- Sviesui ištirpus, perdedame česnaką bei žoleles ant kepsnio viršaus ir pastumiame jį į keptuvės priekį. Tuomet truputį palenkiame keptuvę į save, kad subėgtų sviestas. Semiame jį šaukštu ir pilame ant kepsnio viršaus. Nuolatos tai kartojame apie 30-45 sekundes. Taip kepsnys įgaus ne tik daugiau skonio, bet ir greičiau iškeps.
- Jeigu norite, kad kepsnys būtų labiau iškepę, kartokite tai šiek tiek ilgiau. Jei nesate tikri, ar kepsnys pakankamai gerai iškepęs, galite panaudoti penkių pirštų kombinaciją.
- Pabaigoje nepamirškite trumpai apkepti šonus.
- Išimkite kepsnį iš keptuvės ir leiskite pastovėti apie 10 minučių, kad tolygiai pasiskirstytų sultys. Galite uždengti folija.
- Galiausiai supjaustome ir patiekiame.
- Skanaus!
Prie patiekalo labai tinka bulvių košė arba bulvių salotos.
Už receptą dėkojame Mindaugui.
Parašykite komentarą