Reikės:
- 150g cukraus pudros
- 110g miltų
- 30g kakavos
- Žiupsnelis druskos
- 3 kiaušinių baltymų
- 30g cukraus
- Lašelio vanilės ekstrakto
Įdarui:
- 100g sviesto
- 30g grietinėlės
- 50g maskarponės sūrio
- 30g cukraus pudros
- 70g oreo sausainių
Gaminimo eiga:
- Cukraus pudrą sumaišyti su miltais, kakava ir druska ir persijoti per sietelį.
- Atskirame dubenyje plakti kiaušinių baltymus iki standžių putų po truputi įmaišant cukrų bei vanilės ekstraktą. Putos turi gautis tokios standžios, kad apvertus dubenį – niekas neiškristų.
- Tuomet įberti miltus po truputi į putas ir išmaišyti iki vientisos masės, bet nepermaišyti.
- Tada masę įdėkite į plastmasinį maišelį, iškirpkite jame mažą skylutę ir ant kepimo popieriaus formuokite mažus rutuliukus, stenkitės, kad būtų vienodo dydžio.
- Tada leiskit jiems pabūti gerą pusvalandį kambario temperatūroje.
- Leidus jiems ‘pailsėti’ dėkite į įkaitintą orkaitę iki 160°C penkiolikai minučių.
- Iškepus leiskite jiems visiškai atvėsti.
- Įdarui suplakite kambario temperatūros sviestą.
- Tuomet sudėkite likusius ingridientus: grietinėlę, maskarponę bei cukrų.
- Išmaišius berkite sutrupintus oreo. Aš sutrupinau iki miltų, jūs jei norit galite ne taip smulkiai, tuomet jausis įdare skanūs, didesni oreo gabaliukai.
- Dėkite šį įdarą vėl į plastmasinį maišelį ir po truputį paskirstykite ant atvėsusių sausainių.
- Tuomet sulipinkite juos vieną su kitu ir paruošta, prancūziškas receptas prie kavos jau pas jus, skanaus!❤️
Už receptą dėkojame – Receptai visiems.
Parašykite komentarą