Ingridientai
*800g kalafioro
*400g virto kiaulienos kumpio (ne rūkyto o žalio)
*150g pievagrybių
*2 v.š. sviesto
*2 v.š. miltų
*200ml pieno
*70g fermentinio sūrio
*50g džiūvėsių
*1 poras
*druska ir pipirai
Gaminimas
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
Kalafiorą susmulkiname mažomis šakelėmis ir suberiame į verdantį pasūdytą vandenį, kur verdame apie 2 minutes. Apvirtą kalafiorą nusausiname.
Virtą kiaulienos kumpį supjaustome nedideliais kubeliais.
Pievagrybius supjaustome į kelias dalis.
Kepimo indą ištepame sviestu ir suberiame apvirtus kalafiorus. Ant viršaus beriame pjaustytą kumpį, pjaustytą porą, beriame truputį druskos ir pipirų ir dedame į orkaitę, kur kepame apie 15 minučių.
Dubenyje sumaišome pieną su miltais, trupučiu druskos ir pipirų, tarkuotu sūriu.
Po 15 minučių išimame kepimo indą su kumpiu ir kalafioru ir ant viršaus sudedame pjaustytus pievagrybius bei supilame pieno padažą su sūriu. Ant padažo tolygiai užbarstome džiūvėsius ir užkepėlę dedame atgal į orkaitę ir kepame dar 20 minučių.
Kalafiorų ir kumpio užkepėlę patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą