Ingridientai
- 1,5kg kiaulienos šonkaulių
- 3 skiltelės česnako
- 1 v.š. kmynų
- 1kg raugintų kopūstų
- 1 svogūnas
- 700g kopūsto
- 2 v.š. cukraus
- 400ml vandens
- 0,5l alaus
- 400ml sultinio
- 2 v.š. sviesto
- 1 v.š. aliejaus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Šonkaulius įtriname smulkintu česnaku, pabarstome druska ir pipirais, kmynais, šaukštu aliejaus ir dedame į šaldytuvą visai parai.
Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
Marinuotus šonkaulius dedame į kepimo maišą (ar foliją) ir kepame apie 1 valandą ir 15 minučių 180 laipsnių karštyje. Iškeptus šonkaulius išimame iš orkaitės.
Troškintuve sumaišome raugintus kopūstus su pjaustytais žaliais kopūstais. Užpilame kopūstus vandeniu, alumi, sultiniu. Beriame druskos ir pipirų, truputį kmynų sėklų, dedame sviestą, beriame cukrų ir viską išmaišome.
Orkaitėje sumažiname karštį iki 170 laipsnių ir dedame troškintuvą į orkaitę, kur kepame-troškiname kopūstus apie 2 valandas.
Po 2 valandų į troškintuvą su kopūstais sudedame keptus šonkaulius, išmaišome su kopūstais ir dar 40 minučių troškiname.
Parašykite komentarą