Ingridientai
*didelis varškės sūris
*5 skiltelės česnako
*1 a.š. kmynų
*150g rūkytos kiaulienos šoninės
*druska ir pipirai
Gaminimas
Varškės sūrį padedame ant kepimo folijos ir rieklėmis įpjauname visą (kad apačia neatsiskirtų). Tarp riekėlių prikišame plonai pjaustytos šoninės bei plonais gabaliukais pjaustyto česnako. Pabarstome kmynais, druska ir pipirais.
Visą sūrį suvyniojame į foliją ir bent valandą palaikome šaldytuve ar kitoje vėsioje vietoje.
Paruoštą varškės sūrį dedame ant žarijų ir kepame apie 20-30 minučių apversdami.
Lauže keptą varškės sūrį patiekiame iškart.
Šitaip keptas sūris ypač tinka su sviestu ir lauže keptomis bulvėmis.
Parašykite komentarą