Ingridientai
- 300g penne makaronų
- 300ml lieso pieno
- 3 v.š. miltų
- 200g čederio (galima keisti į fermentinį) sūrio
- 0,5 a.š. malto muskato
- 200g špinatų
- 2 v.š. sviesto
- 50g graikinių riešutų
- druska ir pipirai
Gaminimas
Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname.
Keptuvėje išlydome sviestą ir suberiame miltus. Po minutės pilame pieną ir ant vidutinės ugnies kaitiname, kol padažas ima tirštėti. Tirštėjant padažui į jį suberiame muskatą, beriame druskos ir pipirų, sudedame 150g tarkuoto sūrio, išmaišome ir dar keletą minučių pakaitiname.
Išvirtus makaronus sudedame į kepimo indą, ant viršaus pabarstome pjaustytų špinatų, supilame paruoštą padažą, viršų pabarstome likusiu tarkuotu sūriu ir riešutais. Dedame užkepėlę į orkaitę, kur kepame apie 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Makaronų užkepėlę su sūriu ir riešutais patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą