Ingridientai
- 500g kiaulienos faršo
- 3 skiltelės česnako
- 2 a.š. smulkintų džiovintų grybų
- 1 didelis kiaušinis
- 2 v.š. džiūvėsių (arba dvi riekės mirkytos baltos duonos)
- 1 didelis svogūnas
- 150g saliero šaknies
- 3 v.š. grietinės
- 0,5 v.š. miltų
- 100ml sultinio
- aliejus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Į kiaulienos faršą dedame smulkintus česnakus, 1 a.š. džiovintų grybų, kiaušinį, džiūvėsius, beriame druskos ir pipirų ir viską gerai išmaišome. Faršą bent valandai paliekame, kad įsigertų prieskoniai.
Iš paruošto faršo formuojame kotletus ir kepame įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Iškeptus kotletus sudedame į lėkštę.
Svogūną smulkiai supjaustome.
Saliero šaknį nulupame ir sutarkuojame stambia tarka.
Įkaitiname keptuvę su 2-3 v.š. aliejaus ir sudedame tarkuotą salierą, smulkintą svogūną bei šaukštelį džiovintų grybų. Beriame druskos ir pipirų. Kepame viską apie 10 minutes ant vidutinės ugnies. Apkepus daržovėms, suberiame miltus ir po minutės dedame grietinę ir pilame 100ml sultinio ir padažą išmaišome. Ant silpnos ugnies kaitiname padažą apie 5-7 minutes, kol pradeda tirštėti.
Sudedame kotletus į padažą ir uždengę dangčiu troškiname iki 10 minučių.
Troškintus kotletus su džiovintais grybais patiekiame šiltus su bulvių koše.
Parašykite komentarą