Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Grietinės (30%) – 100g
- Petražolių – 50g
- Kiaulienos faršo – 500g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Džiūvėsėlių – 50g
- Vandens – 100ml
- Morkų – 2vnt.
- Kvietinių miltų – 2 šaukštai
- Česnako skiltelių – 2vnt.
- Svogūnų – 2vnt.
- Cukinijų – 1vnt.
- Sviesto – 2 šaukštai
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
- Faršą suminkome su džiūvėsiais ir įmuštu kiaušiniu. Įberiame druskos ir pipirų, sudedame smulkintą česnaką ir dar kartą išminkome.
- Kepimo indą (geriausia stiklinis uždengiamas) ištepame sviestu.
- Iš faršo šlapiomis rankomis (kad nekibtų mėsa prie rankų) formuojame kotletukus ir dedame į indą.
- Pagamintus kotletus dedame į orkaitę ir kepame apie 30-35 minutes.
- Tuo metu riekėmis supjaustome cukiniją, sutarkuojame morkas, susmulkiname svogūnus bei petražoles.
- Dubenyje sumaišome grietinę, miltus ir vandenį. Beriame druskos ir pipirų.
- Kotletams apkepus, apverčiame juos ir ant viršaus sudedame daržoves. Kepame dar apie 10 minučių ir supilame padažą. Supylus padažą kotletus troškiname vos 5 minutes.
- Patiekiame su mėgstamu garnyru.
Parašykite komentarą