Ingridientai
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Dijon garstyčių – 1 arbatinis šauktštelis
- Graikinių riešutų – 20g
- Aitriųjų paprikų (maltų) – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Kvietinių miltų – 100g
- Kiaušinių – 2vnt.
- Džiūvėsėlių – 200g
- Vandens – 50ml
- Sojų varškės (Tofu) – 450g
- Bazilikų – 50g
- Čiobrelių – 1 arbatinis šauktštelis
- Balto vyno acto – 2 šaukštai
- Česnako skiltelių – 8vnt.
- Petražolių – 1 šaukštas
- Paprikų (raudonųjų) – 400g
Reikės:
*450g tofu
*50g smulkintų bazilikų
*50ml vandens
*2 a.š. šviežių petražolių
*1 a.š. šviežių čiobrelių
*2 v.š. baltojo vyno acto
* v.š. Dijon garstyčių
*0,5 a.š. raudonojo čili pipiro
*8 skiltelių česnako
*100g miltų
*100g kiaušinio plakinio
*200g Japoniškų džiūvėsių (galima keisti į paprastus duonos džiūvėsius)
*2 v.š. aliejaus
*3 v.š. smulkintų graikinių riešutų
*400g keptų raudonų paprikų (išėmus sėklas, perpjovus į 4 dalis pakepti ant kelių šaukštų aliejaus)
Gaminimas
- Paprikas supjaustykite į 4 dalis ir šiek tiek apkepkite.
- Kubeliais supjaustome tofu.
- Į plastikinį maišelį sudedame smulkintus bazilikus, petražoles, čiobrelius, vandenį, vyno actą, pipirus, garstyčias, česnakus, sudedame tofu kubelius ir 1 valandai paliekame, kad į tofu gerai įsigertų prieskoniai.
- Dubenyje suplakame miltus su kiaušiniais. Į lėkštę suberiame džiūvėsius.
- Išimame tofu iš marinato. Imame vieną gabaliuką ir apvoliojame jį miltuose, merkiame į kiaušinį, palaikome pusę minutės, kad kiaušinis truputį įsigertų, tada apvoliojame džiūvėsiuose. Ir taip kartojame su kiekvienu tofu gabaliuku.
- Į įkaitintą keptuvę pilame aliejaus ir dedame tofu, kepame kol paruduos, apie 4 minutes. Iškeptus padedame taip, kad neatauštų.
- Į atskirą indą sudedame marinatą, kuriuo marinavome tofu, dedame keptas paprikas, riešutus ir elektriniu smulkintuvu sumalame viską į vientisą masę. Masę pilame į keptuvę ir ant vidutinės ugnies 2-3 minutes pakaitiname.
- Dedame tofu į lėkštę ir užpilame padažu.
Parašykite komentarą