Ingridientai
*800g menkės filė
*2 v.š. krakmolo
*1 v.š. džiūvėsių
*1 v.š. miltų
*4 skiltelės česnako
*1 v.š. citrinos sulčių
*200ml grietinėlės
*30g petražolių
*200ml aliejaus
*druska ir pipirai
Gaminimas
:
Menkės filė supjaustome gabaliukais ir dubenyje sumaišome su krakmolu, puse šaukšto citrinos sulčių, džiūvėsiais, druska bei pipirais ir paliekame bent 15 minučių.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame žuvies gabaliukus, kuriuos kepame po kelias minutes iš visų pusių. Iškeptą žuvį dedame ant rankšluostinio popieriaus, kad nuvarvėtų riebalai,
Imame kitą keptuvę ar indą, skirtą padažui gaminti, pilame šaukštą aliejaus ir sudedame smulkintus česnakus. Po minutės suberiame miltus, sudedame smulkintas petražoles. Dar po minutės supilame grietinėlę, likusias citrinų sultis, truputį druskos ir pipirų, išmaišome ir porą minučių kaitiname ant vidutinės ugnies.
Iškeptą traškią menkę dedame į lėkštę ir užpilame paruoštu pikantišku grietinėlės padažu.
Patiekiame su virtų ryžių garnyru ar šviežiomis salotomis.
Parašykite komentarą