Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Pomidorų padažo – 4 šaukštai
- Konservuotų pupelių – 300g
- Vandens – 1200ml
- Čili pipirų – 0.5vnt.
- Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 50g
- Svogūnų – 1vnt.
- Sviesto – 2 šaukštai
Gaminimas
- Pupeles naudokite tamsesnes.
- Pupeles 12 valandų pamerkiame į vandenį.
- Išmirkytas pupeles beriame į puodą, užpilame 1,2l vandens, dedame nuluptą svogūną (nepjaustytą), juostelėmis pjaustytą šoninę, beriame druskos ir verdame apie 1 valandą ant silpnesnės nei vidutinė ugnis.
- Išvirtas pupeles nusausiname (išimame svogūną bei šoninę, nupilame vandenį (bet paliekame apie 80ml nuoviro).
- Į puodą su pupelėmis dedame sviestą, smulkintą čili pipirą, pomidorų padažą, beriame dar pipirų ir ant silpnos ugnies, uždengtame puode troškiname apie 10-15 minučių.
- Garnyrą patiekiame šiltą su kiaulienos patiekalais.
Parašykite komentarą