Reikės:
- 1/2 puodelio juodo šokolado lašelių arba smulkinto šokolado
- 200g braškių
- 120g sviesto
- 150g cukraus
- 3 kiaušinių
- 260g miltų
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. valgomosios sodos
- Žiupsnelio druskos
- 1 a.š. cinamono
- 120ml tiršto jogurto (pvz., graikiško)
Gaminimo eiga:
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Braškes nuplauname, nusausiname ir supjaustome į 4 dalis.
- Nuo visų miltų nuimame 2-3 v.š. ir sumaišome su braškėmis ir šokolado gabalėliais.
- Cukrų išplakame su kambario temperatūros sviestu iki purumo.
- Sudedame kiaušinius ir vėl gerai išplakame.
- Atskirame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir cinamoną.
- Po truputį, vis pamaišant į kiaušinių masę įsijojame miltų mišinį ir sudedame jogurtą.
- Sudedame braškes ir šokolado gabalėlius. Braškes įmaišome atsargiai, kad tešla neparaudonuotų.
- Kepimo formą ištepame sviestu ar kokoso aliejumi.
- Supilame į formą tešlą ir dedame į orkaitę.
- Kepame apie 50 – 60 minučių arba iki kol įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Parašykite komentarą