Ingridientai
- 350g vištos kepenėlių
- 4 bulvės
- 2 svogūnai
- 5 skiltelės česnako
- 3 kiaušiniai
- 100g miltų
- 70ml pieno
- 0,5 a.š. kepimo miltelių
- 2 v.š. sviesto (aliejaus)
- 1 v.š. aliejaus
- 1 v.š. garstyčių
- druska ir pipirai
Gaminimas
:
Bulves nulupame ir supjaustome labai smulkiais gabaliukais. Sumaišome dubenyje jas su aliejumi, trupučiu druskos ir pipirų. Sudedame į kepimo formą ir dedame į orkaitę, kur kepame jas apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame smulkintas kepenėles, kurias kepame ne ilgiau kaip 4 minutes. Beriame druskos ir pipirų. Iškeptas kepenėles sumaišome su smulkintu svogūnu ir česnaku.
Dubenyje išplakame kiaušinius su miltais, kepimo milteliais, pienu, garstyčiomis bei druska ir pipirais.
Į kepimo formą su apkeptomis bulvėmis tolygiai išdėliojame keptas kepenėles su svogūnu ir viską užpilame kiaušinių plakiniu.
Dedame apkepą į orkaitę ir kepame 30-35 minutes.
Iškeptą kepenėlių apkepą “išverčiame” ant didesnės lėkštės ir patiekiame dar karštą.
Šį apkepą patiekiame su mornay padažu.
Parašykite komentarą