Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 1 šaukštas
- Kiaušinių – 1vnt.
- Kopsūtų – 2vnt.
- Česnako skiltelių – 4vnt.
- Sviesto – 4 šaukštai
Gaminimas
- Šiam patiekalui kopūstų galvos turėtų būti mažos.
- Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių.
- Dubenėlyje išplakame kiaušinį.
- Dideliame puode užverdame vandenį ir sudedame abu kopūstus. Apverdame juos 3-4 minutes ir išimame.
- Imame apvirtą kopūstą ir pjauname jį į 4 ar 6 dalis (pjauname per kotą, kad lapai neatsiskirtų).
- Kepimo skardą ištepame aliejumi ir sudedame kopūstus.
- Kopūstų viršų aptepame sviestu, pabarstome prieskoniais, įtriname česnaku ir aptepame plaktu kiaušiniu.
- Dedame į orkaitę ir kepame apie 40 minučių.
- Patiekiamas kaip garnyras prie mėsos patiekalų.
Parašykite komentarą