
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Čiobrelių – 2 šaukštai
- Moliūgų – 700g
- Cinamono – 0.02 šaukšt.
- Česnako skiltelių – 4vnt.
- Saulėgrąžų – 10g
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Moliūgą supjaustome skiltelėmis (geriau didesnėmis) ir sudedame į dubenį, kur supilame aliejų ir išmaišome.
- Į dubenį sudedame smulkintą česnaką, beriame druskos ir pipirų, čiobrelius, cinamoną ir dar kartą gerai išmaišome, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų ant moliūgo skiltelių.
- Paruoštą moliūgą sudedame į kepimo indą ir dedame į orkaitę, kur kepame apie 30 minučių (šakute pažiūrime, ar moliūgas suminkštėjęs).
- Po 30 minučių išimame moliūgą ir apibarstome lukštentomis saulėgrąžomis. Dedame atgal į orkaitę ir kepame dar 5-7 minutes.
- Patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą