Ingridientai
- 1kg bulvių
- 5 v.š. krakmolo
- 2 kiaušiniai
- 100g džiūvėsių
- 250g špinatų
- aliejus
- druska ir pipirai
- 0,5 a.š. muskato
Gaminimas
Bulves nulupame, išverdame ir sumalame.
Įkaitiname keptuvę su 1 šaukštu aliejaus ir į ją sudedame smulkiai pjaustytus špinatus, kuriuos dažnai maišydami kepame 2-4 minutes.
Į truputį atvėsusias bulves dedame krakmolą, kiaušinius, apkeptus špinatus, beriame druskos ir pipirų, maltą muskatą ir rankomis gerai išminkome tešlą.
Šlapiomis rankomis (kad tešla nekibtų prie rankų) imame po nedidelę saują tešlos ir suformuojame kukuliukus, kuriuos dar truputį apvoliojame džiūvėsiuose (nereiktų daryti didelių kukulių, nes tada jie neiškeps).
Įkaitiname keptuvę su aliejumi (geriausia, kad būtų bent pusę keptuvės aliejaus) ir dedame kukulius, kuriuos kepame po 3 minutes iš abiejų pusių, kol švelniai apskrunda. Iškeptus kukulius dedame ant rankšluostinio popieriaus.
Kepti bulvių kukulius su špinatais patiekiame su šiltu sūrio padažu ar romoulade padažu.
Parašykite komentarą