
Aš labai mėgstu kalafijorus, tačiau gaminu retai, nes jei pagaminu – valgau viena, mano šeimoje daugiau jų gerbėjų nėra…
Tačiau, kai pasigaminu tai jau mėgaujuosi…!!!
Keptiems kalafijorams reikės:
- 1 vidutinio dydžio kalafijoro
- 3-4 česnako skiltelės
- 6 saulėje dž. pomidorų
- 6 šviežių pomidoriukių/1 didelio pomidoro
- 70g fetos sūrio
- 1/2 paprikos
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 v.š. citrinos sulčių
- 1/2 a.š. kumino
- 1 a.š. salžiųjų paprikų miltelių
- 1/2 a.š. kajeno pipirų
- 2 a.š. mėgstamų prieskoninių žolelių
Paruošimas
- Orkaitė įkaitinama iki 200 C.
- Tuo tarpu žiedinis kopūstas apverdamas porą minučių verdančiame vandenyje.
- Dubenyje sumaišomas alyvuogių aliejus su spaustu česnaku ir visais prieskoniais bei citrinų sultimis.
- Išviręs žiedinis kopūstas dedamas į dubenį ir kiekvienas žiedelis sumaišomas su prieskoniais ir dedamas į kepimo indą.
- Ant viršaus dedami smulkinti švieži ir džiovinti pomidorai, paprika, smulkinta feta.
- Kepama 10-15 min.
- Patiekiama su Tzatziki padažu arba tiesiog grietine.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – tina_gamina.
Parašykite komentarą