Ingridientai
- Druskos – 1.5 šaukšt.
- Maltų juodųjų pipirų – 1.5 šaukšt.
- Česnakų – 60g
- Bulvių – 350g
- Alyvuogių aliejaus – 6 arb. šaukšt.
- Kukurūzų krakmolo – 3 šaukštai
- Paprikos miltelių – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Česnakų miltelių – 0.5 arbatinio šauktštelio
Gaminimas
- Pašildykite alyvuogių aliejų mikrobangų krosnelėje ar mažame puode ant viryklės ir sudėkite traiškytą česnaką. Leiskite aliejui šiek tiek sušilti, kad įsigertų česnakas. Svarbu, kad aliejaus neperkaitintumėte, jis turi būti tiesiog šiltas, bet ne karštas.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
- Kitame puode užvirinkite vandenį ir į verdantį vandenį sudėkite gerai nuplautas bulves. Leiskite bulvėms pavirti apie 10-12 min, kol jos bus beveik išvirusios. Neleiskite joms išvirti iki galo, nes dėsite dar į orkaitę.
- Baigus virti nuimkite bulves nuo ugnies, nupilkite vandenį ir atidėkite į šoną, kad šiek tiek atvėstų.
- Atvėsusias bulves supjaustykite skiltelėmis. Iš vienos didelės bulvės turėtumėte gauti 6 skilteles.
- Sudėkite bulves į didelį puodą, supilkite česnakinį aliejų (be česnakų) ir sudėkite visus prieskonius. Atsargiai viską išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasidengtų ant visų bulvių. Svarbu, kad visos bulvės pilnai pasidengtų krakmolu. Sumaišius galima dar papildomai užbarstyti pipirų.
- Bulvės skilteles dailiai išdėliokite skardoje taip, kad viena su kita nesiliestų.
- Kepkite orkaitėje 30-40 minučių, kol bulvės gražiai paruduos ir pasidengs traškia plutele.
Patiekti galite su kečupu, majonezu ar čili padažu
Parašykite komentarą