• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Keptos bulvių skiltelės su česnaku

2016-12-05 by Kulinarė Palikti komentarą

Keptos bulvių skiltelės su česnaku

Ingridientai

  • Druskos – 1.5 šaukšt.
  • Maltų juodųjų pipirų – 1.5 šaukšt.
  • Česnakų – 60g
  • Bulvių – 350g
  • Alyvuogių aliejaus – 6 arb. šaukšt.
  • Kukurūzų krakmolo – 3 šaukštai
  • Paprikos miltelių – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Česnakų miltelių – 0.5 arbatinio šauktštelio

Gaminimas

  • Pašildykite alyvuogių aliejų mikrobangų krosnelėje ar mažame puode ant viryklės ir sudėkite traiškytą česnaką. Leiskite aliejui šiek tiek sušilti, kad įsigertų česnakas. Svarbu, kad aliejaus neperkaitintumėte, jis turi būti tiesiog šiltas, bet ne karštas.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  • Kitame puode užvirinkite vandenį ir į verdantį vandenį sudėkite gerai nuplautas bulves. Leiskite bulvėms pavirti apie 10-12 min, kol jos bus beveik išvirusios. Neleiskite joms išvirti iki galo, nes dėsite dar į orkaitę.
  • Baigus virti nuimkite bulves nuo ugnies, nupilkite vandenį ir atidėkite į šoną, kad šiek tiek atvėstų.
  • Atvėsusias bulves supjaustykite skiltelėmis. Iš vienos didelės bulvės turėtumėte gauti 6 skilteles.
  • Sudėkite bulves į didelį puodą, supilkite česnakinį aliejų (be česnakų) ir sudėkite visus prieskonius. Atsargiai viską išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasidengtų ant visų bulvių. Svarbu, kad visos bulvės pilnai pasidengtų krakmolu. Sumaišius galima dar papildomai užbarstyti pipirų.
  • Bulvės skilteles dailiai išdėliokite skardoje taip, kad viena su kita nesiliestų.
  • Kepkite orkaitėje 30-40 minučių, kol bulvės gražiai paruduos ir pasidengs traškia plutele.

Patiekti galite su kečupu, majonezu ar čili padažu

Kategorijos:Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: alyvuogių aliejus, bulvės, česnakas, česnakų milteliai, druska, juodieji pipirai, krakmolas, paprika

 

Panašūs receptai

Kiaušinienė su baklažanais ir morkomis
Kiaušinienė su baklažanais ir morkomis
Avinžirnių - lapinių kopūstų troškinys
Avinžirnių – lapinių kopūstų troškinys
Kepti kalafijorai
Kepti kalafijorai

Previous Post: « Portobello grybai įdaryti Brie sūriu
Sekantis įrašas: Obuolių kokteilis su migdolais »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt