Šios keptos avižos – tai tobulas pasirinkimas, kai norisi pusryčius paversti desertu. Arba tiesiog – tai gali būti puikus desertas prie kavos!
Keptų pudingo skonio avižų apatiniam sluoksniui reikės:
- 120g maskarponės sūrio (naudojau 82%)
- 180g šlapios varškės (naudojau 0,5%)
- 2 v.š. agavų sirupo
Viršutiniam avižų deserto sluoksniui reikės:
- 100g avižinių dribsnių
- 150ml migdolų pieno
- 1-2 v.š. kakavos
- 1 v.š. agavų sirupo
Gaminimas:
- Apatinio sluoksnio visi ingredientai sumaišomi tarpusavyje ir dedami į kepimo indelius. (Įvairių kepimo indų bei indelių rasite mūsų parduotuvėje)
- Sumaišomi viršutinio sluoksnio ingredientai ir viskas pilama ant varškės indeliuose.
- Kepama 15-20 min. pagal norimą apskrudimą 180 C įkaitintoje orkaitėje.
- Galima valgyti tiek šiltą, tiek atvėsintą. Šiltu pavidalu – kaip košė, šaltu – kaip pyragas. Abu variantai skanūs 🙂
- Skanaus!
Jeigu šis patiekalas patiko, tuomet būtinai siūlome išbandyti ir mūsų vasarišką avižinę košę su arbūzu. Labai skanu!
Už receptą dėkojame – tina_gamina.
Parašykite komentarą