Keptų ryžių užkanėlei reikės
- 100g suši ryžių
- 250ml vandens
- indelio tuno aliejuje (grynasis kiekis būna apie 140 g)
- 1 v.š. suši acto
- 0.5 v.š. majonezo
- 0.5 v.š. pomidorų padažo
- 1 a.š. srirača padažo
- 0.5 avokado
- aliejaus kepimui
Gaminimas
- Ryžius gerai nuplauti, palikti nuvarvėti ir suberti į verdantį vandenį. Kaitrą sumažinti iki MIN ir virti uždengus dangčiu iki kol išgaruos vanduo, vis pamaišant, kad neprisviltų.
- Tuną supilti į kiaurasamtį ir palikti, kad aliejus nuvarvėtų.
- Į išvirusius ryžius įpilti šaukštą suši acto ir išmaišyti.
- Konditerinio žiedo pagalba suformuojam maždaug 3 cm storio skrituliukus.
- Tuną sumaišyti su majonezu, pomidorų padažu, sirača.
- Įkaitintoje keptuvėje apkepti paruoštus ryžių skrituliukus iš abiejų pusių, kol šios taps gražios rusvos spalvos.
- Iškepusius ryžius palikti pravėsti.
- Avokadą susipjaustyti riekelėmis.
- Ant skrituliukų uždėti po avokado riekelę ir šaukštelį tuno.
- Patiekti apibarsčius svogūno laiškais ir šviežiais čili pipirais.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Justinai.
Parašykite komentarą