Chačapuri reikės
- 180ml kefyro
- 1 v. š. cukraus
- 1 a.š. druskos
- 1 a.š. sodos
- 360g miltų
- 2 v. š. aliejaus
- 120g fermentinio sūrio
- 120g mocarelos
- 120g fetos
- 1 kiaušinio
- 2 v. š. jogurto
- 1/2 a.š. druskos
Gaminimas
- Į dubenį pilti kefyrą, dėti kiaušinį, cukrų, druską ir sodą. Išmaišyti.
- Tada suberti miltus, įvesti aliejų ir gerai išminkyti, kol nebelips prie rankų.
- Padalinti tešlą į 4 dalis po maždaug 150g, uždengti ir 30min. leisti pailsėti.
- Į sutarkuotus sūrius įdėti jogurtą, druską, išmaišyti ir padalinti į 4 dalis.
- Tešlos rutuliuką iškočioti, į jo vidurį dėti 1 dalį sūrių ir visus kraščiukus suvesti į vieną tašką – į viršukalnę. Tą, jau turimą, koldūną suspausti su delnu, apversti ir iškočioti iki ~20cm diametro. Tik atsargiai, per daug nespaudžiant, kad neišsiveržtų įdaras. Jei kočiojimo eigoje pastebėsit oro burbuliuku, tai juos reikia susprogdinti, kad išeitų oras.
- Taip pakartoti su likusiais 3 tešlos kamuoliukais.
- Kepti sausoje keptuvėje, ant vidutinės katros iš abiejų pusių kol gražiai paruduos. Arba apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
- Iškepusius chačapurius patepti sviestu.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame papipirink.
Parašykite komentarą