• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Khachapuri arba lietuviškai chačapuri

2023-05-12 by Kulinarė Palikti komentarą

chacapuri

Chačapuri reikės

  • 180ml kefyro
  • 1 v. š. cukraus
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. sodos
  • 360g miltų
  • 2 v. š. aliejaus
  • 120g fermentinio sūrio
  • 120g mocarelos
  • 120g fetos
  • 1 kiaušinio
  • 2 v. š. jogurto
  • 1/2 a.š. druskos

Gaminimas

  1. Į dubenį pilti kefyrą, dėti kiaušinį, cukrų, druską ir sodą. Išmaišyti.
  2. Tada suberti miltus, įvesti aliejų ir gerai išminkyti, kol nebelips prie rankų.
  3. Padalinti tešlą į 4 dalis po maždaug 150g, uždengti ir 30min. leisti pailsėti.
  4. Į sutarkuotus sūrius įdėti jogurtą, druską, išmaišyti ir padalinti į 4 dalis.
  5. Tešlos rutuliuką iškočioti, į jo vidurį dėti 1 dalį sūrių ir visus kraščiukus suvesti į vieną tašką – į viršukalnę. Tą, jau turimą, koldūną suspausti su delnu, apversti ir iškočioti iki ~20cm diametro. Tik atsargiai, per daug nespaudžiant, kad neišsiveržtų įdaras. Jei kočiojimo eigoje pastebėsit oro burbuliuku, tai juos reikia susprogdinti, kad išeitų oras.
  6. Taip pakartoti su likusiais 3 tešlos kamuoliukais.
  7. Kepti sausoje keptuvėje, ant vidutinės katros iš abiejų pusių kol gražiai paruduos. Arba apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
  8. Iškepusius chačapurius patepti sviestu.
  9. Skanaus!

Už receptą dėkojame papipirink.

Kategorijos:Bandelės, Patiekalai ir jų receptai

 

Panašūs receptai

Kibinai su lašišos įdaru
Kibinai su lašišos įdaru
Angliškos bandelės (English muffins)
Angliškos bandelės (English muffins)
Bandelės su lašinukais

Previous Post: « Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija
Sekantis įrašas: Varškės vyniotinis »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Sausainių kepimo formelė "Elnias" Sausainių kepimo formelė "Elnias"
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm

Populiariausi receptai

  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Silkės ir varškės aptepas užkandžiams Silkės ir varškės aptepas užkandžiams
  • Marinuoti svogūnai Marinuoti svogūnai prie šašlykų
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt