Kibinų tešlai reikės:
- 100g sviesto
- 250g kvietinių miltų
- 1 kiaušinio
- 100g graikiško jogurto
- Žiupsnelio druskos
Lašišos įdarui reikės:
- 600g lašišos faršo
- Puse citrinos sulčių
- 20g krapų
- Žuvies prieskonių
Gaminimo eiga:
- Į dubenį sutarkuokiye sviestą, supilkite persijotus miltus ir maišykite rankomis, kol gausis smulkus trupiniai.
- Tuomet sudėkite likusius tešlos ingridientus ir išmaišę bei suvinioję į maistinę plėvelę padėkite į šaldytuvą valandai.
- Sumaišykite lašišieną su citrinos sultimis, supjaustytais krapais bei prieskoniais.
- Tešlą iškočiokite, formuokite skrituliukus ir dėkite po šaukštą įdaro.
- Tuomet užspauskite kraštus ir sudėję ant kepimo popieriumi patiestos skardos užtepkite kiaušinio plakinio ir užbarstykite sezamų sėklų.
- Kepkite 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Receptai visiems.
[…] O jei norite kažko pikantiškesnio, būtinai išbandykite mūsų kibinus su lašiša. […]