• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Aliejuje marinuoti džiovinti baravykai

2012-06-12 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 150g džiovintų baravykų
  • 300ml alyvuogių aliejaus
  • 4 skiltelės česnako
  • maža rozmarino šakelė
  • pora čiobrelio šakelių
  • 1 nedidelė šakelė raudonėlio
  • 5 žirneliai juodųjų pipirų
  • 5 žirneliai raudonųjų pipirų
  • 1 a.š. balzamiko acto
  • 50ml acto
  • 500ml vandens
  • druska

Gaminimas

Džiovintus grybus pamerkiame į 200ml vandens ir pamirkome bent pora valandų.
Puode užverdame vandenį ir supilame actą, beriame druskos ir sudedame grybus, kuriuos verdame apie 5-6 minutes (priklausomai, kokio kietumo grybų norite).
Apvirtus grybus nusausiname. Stiklainyje grybus susluoksniuojame su visais prieskoniais ir užpilame aliejumi bei balzamiko actu. Stiklainiuką gerai užsukame ir truputį pakratome, kad balzamiko actas pasiskirstytų.
Grybus pirmai parai paliekame kambario temperatūroje, o kitą dieną dedame į šaldytuvą.
Marinuojame bent 3 paras.
Marinuotus grybus patiekiame su skrudinta duona kaip užkandį, ar naudojame įvairioms salotoms gaminti.

Kategorijos:Daržovių ir grybų, Konservavimas, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: actas, aliejus, balzamiko actas, baravykai, česnakas, čiobrelis, džiovinti grybai, pipirai, raudonėlis, rozmarinas

 

Panašūs receptai

grybu ikrai ziemai
Grybų ikrai
astri adzika
Aštri adžika žiemai
Konservuotų daržovių asorti receptas

Previous Post: « Šilkinė košė su pievagrybių padažu bei traškia šonine
Sekantis įrašas: Šokoladinis pudingas (be kiaušinių) »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt