Ingridientai
- 150g džiovintų baravykų
- 300ml alyvuogių aliejaus
- 4 skiltelės česnako
- maža rozmarino šakelė
- pora čiobrelio šakelių
- 1 nedidelė šakelė raudonėlio
- 5 žirneliai juodųjų pipirų
- 5 žirneliai raudonųjų pipirų
- 1 a.š. balzamiko acto
- 50ml acto
- 500ml vandens
- druska
Gaminimas
Džiovintus grybus pamerkiame į 200ml vandens ir pamirkome bent pora valandų.
Puode užverdame vandenį ir supilame actą, beriame druskos ir sudedame grybus, kuriuos verdame apie 5-6 minutes (priklausomai, kokio kietumo grybų norite).
Apvirtus grybus nusausiname. Stiklainyje grybus susluoksniuojame su visais prieskoniais ir užpilame aliejumi bei balzamiko actu. Stiklainiuką gerai užsukame ir truputį pakratome, kad balzamiko actas pasiskirstytų.
Grybus pirmai parai paliekame kambario temperatūroje, o kitą dieną dedame į šaldytuvą.
Marinuojame bent 3 paras.
Marinuotus grybus patiekiame su skrudinta duona kaip užkandį, ar naudojame įvairioms salotoms gaminti.
Parašykite komentarą