
Ingridientai
*1kg paprikų
*3 skiltelės česnako
*200ml balto vyno acto
*200ml aliejaus
*1,5 a.š. rupios druskos
*3 čiobrelių šakelės
Gaminimas
Paprikas nuvalome, išimame sėklas, supjaustome juostelėmis (geriau storesnėmis). Puode užverdame 1,5l vandens ir sudedame į jį paprikas, kur jas paverdame 2 minutes. Suminkštėjusias paprikas nusausiname.
Sudedame paprikas į stiklainius, dedame česnako, beriame druskos ir įkišame po šakelę čiobrelio.
Puode užverdame actą su druska. Supilame aliejų ir dar kartą užverdame. paruoštą martinatą pilame ant paprikų ir užsandariname stiklainius. Dedame stiklainius į karštą vandenį ir 10 minučių kaitiname.
Aliejuje marinuotas paprikas laikome 3 savaites prieš vartojimą.
Parašykite komentarą