Ingridientai
- 1kg geltonųjų cukinijų
- 4 citrinos su žievelėmis
- 450g cukraus (+100g)
- 400ml vandens
Gaminimas
Smulkia tarka sutarkuojame dviejų citrinų žieveles. Išspaudžiame 4 citrinų sultis.
Cukinijas supjaustome kubeliais ir puode užpilame vandeniu. Sudedame citrinos žievelę bei pilame trečdalį citrinos sulčių. Ant silpnos ugnies verdame apie valandą kol cukinijos suminkštėja. Norėdami itin švelnaus džemo, sutriname cukinijas elektriniu smulintuvu. Sutrintas cukinijas užpilame cukrumi, pilame likusias sultis ir ant silpnos ugnies verdame džemą dar apie 40 minučių. (Jei pagal Jūsų skonį džemui trūksta saldumo, dėkite dar cukraus). Gerai iškaitintą cukinijų džemą supilstome į dezinfekuotus stiklainius ir užsukame. Užsuktus stiklainius apverčiame dangteliais žemyn ir kelioms valandoms uždengiame rakšluosčiu.
Citrininis cukinijų džemas puikiai tiks prie blynelių, varškės apkepų, košių.
Džemą patartina laikyti vėsioje vietoje.
(Nuotr. siitnurgastjasealtnurgast.ee)
Parašykite komentarą