• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Citrininis cukinijų džemas

2012-07-24 by Kulinarė Palikti komentarą

cukiniju-dzemas(nuotr. is siitnurgastjasealtnurgast.ee)

Ingridientai

  • 1kg geltonųjų cukinijų
  • 4 citrinos su žievelėmis
  • 450g cukraus (+100g)
  • 400ml vandens

Gaminimas


Smulkia tarka sutarkuojame dviejų citrinų žieveles. Išspaudžiame 4 citrinų sultis.
Cukinijas supjaustome kubeliais ir puode užpilame vandeniu. Sudedame citrinos žievelę bei pilame trečdalį citrinos sulčių. Ant silpnos ugnies verdame apie valandą kol cukinijos suminkštėja. Norėdami itin švelnaus džemo, sutriname cukinijas elektriniu smulintuvu. Sutrintas cukinijas užpilame cukrumi, pilame likusias sultis ir ant silpnos ugnies verdame džemą dar apie 40 minučių. (Jei pagal Jūsų skonį džemui trūksta saldumo, dėkite dar cukraus). Gerai iškaitintą cukinijų džemą supilstome į dezinfekuotus stiklainius ir užsukame. Užsuktus stiklainius apverčiame dangteliais žemyn ir kelioms valandoms uždengiame rakšluosčiu.
Citrininis cukinijų džemas puikiai tiks prie blynelių, varškės apkepų, košių.
Džemą patartina laikyti vėsioje vietoje.

(Nuotr.  siitnurgastjasealtnurgast.ee)

Kategorijos:Daržovių ir grybų, Konservavimas, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: citrina, cukinijos, cukinijos receptai, cukinijų patiekalai, cukrus, Desertai, džemas, Konservavimas, Patiekalai receptai

 

Panašūs receptai

grybu ikrai ziemai
Grybų ikrai
astri adzika
Aštri adžika žiemai
Konservuotų daržovių asorti receptas

Previous Post: « Spalvingieji sumuštinukai su silke
Sekantis įrašas: Česnakinis pomidorų padažas žiemai »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2022 · Kulinare.lt