• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Cukinijų džemas su apelsinais

2012-07-31 by Kulinarė 1 Comment

Ingridientai

  • 3kg cukinijų
  • 6-7 apelsinai
  • 2,4 kg cukraus
  • 2 pakeliai pektino (uogienių tirštiklio)

Gaminimas


Cukinijas supjaustome kubeliais, sudedame į puodą ir užpilame stikline vandens. Ant nestiprios ugnies verdame cukinijas, kol jos visiškai suminkštėja (apie 1val.).
Apelsinus nulupame ir suskaidome skiltelėmis. Sudedame į puodą su cukinijomis ir verdame dar 30min.
Po 30 minučių sudedame cukrų ir kaitiname dar 30-45 minutes. Išvirtą masę sutriname elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės, sudedame uogienių tirštiklį ir dar keletą minučių kaitiname, kol pradeda džemas tirštėti.
Cukinijų ir apelsinų džemą supilstome į švarius stiklainiukus ir sandariai uždarome.
Laikome vėsioje vietoje.

Kategorijos:Konservavimas, Patiekalai ir jų receptai, Vaisių ir uogų Tagged With: apelsinas, cukinijos, cukrus, džemas, pektinas, uogienė

 

Panašūs receptai

grybu ikrai ziemai
Grybų ikrai
astri adzika
Aštri adžika žiemai
Konservuotų daržovių asorti receptas

Previous Post: « Perlinių kruopų kotletukai su daržovėmis
Sekantis įrašas: Pomidorų ir paprikų padažas žiemai »

Reader Interactions

Comments

  1. Monika

    2012-08-03 at 13:58

    Skamba labai skaniai! Butinai pabandysiu.

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt