Ingridientai
- 3kg cukinijų
- 6-7 apelsinai
- 2,4 kg cukraus
- 2 pakeliai pektino (uogienių tirštiklio)
Gaminimas
Cukinijas supjaustome kubeliais, sudedame į puodą ir užpilame stikline vandens. Ant nestiprios ugnies verdame cukinijas, kol jos visiškai suminkštėja (apie 1val.).
Apelsinus nulupame ir suskaidome skiltelėmis. Sudedame į puodą su cukinijomis ir verdame dar 30min.
Po 30 minučių sudedame cukrų ir kaitiname dar 30-45 minutes. Išvirtą masę sutriname elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės, sudedame uogienių tirštiklį ir dar keletą minučių kaitiname, kol pradeda džemas tirštėti.
Cukinijų ir apelsinų džemą supilstome į švarius stiklainiukus ir sandariai uždarome.
Laikome vėsioje vietoje.
Monika
Skamba labai skaniai! Butinai pabandysiu.