• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Blogas
  • Kontaktai

Lečiai žiemai (paprikos pomidorų padaže)

2014-08-26 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 2,5kg pomidorų
  • 3kg paprikų
  • 200ml acto (9 proc.)
  • 230g cukraus
  • 1,5 v.š. druskos

Gaminimas

Stiklainius paruošiame nuplaudami ir dezinfekuodami soda.
Paprikas nuplauname, išimame sėklas ir supjaustome juostelėmis (maždaug 1cm pločio).
Pomidorus sumalame ir sudedame į puodą. Dedame ant vidutinės ugnies ir kaitiname apie 10 minučių. Po 10 minučių sudedame druską ir cukrų ir kaitiname dar 15 minučių.
Į puodą su pomidorais dedame paprikas, kurias pomidoruose kaitiname apie 10-15 minučių (nereikia pervirti, nes paprikos gali netekti traškumo).
Apvirus paprikoms – supilame actą, išmaišome ir dar minutę pakaitinę nuimame nuo ugnies.Paruoštus lečius dedame į stiklainius ir uždarome.
Paprikų lečius galima laikyti ilgiau nei metus.

Kategorijos:Daržovių ir grybų Tagged With: actas, cukrus, paprika, pomidorai

Panašūs receptai

grybu ikrai ziemai
Grybų ikrai
astri adzika
Aštri adžika žiemai
Konservuotų daržovių asorti receptas

Previous Post: « Troškinta vištiena kokoso piene su Dižono garstyčiomis
Sekantis įrašas: Kuskusas su miško grybais »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Makaronai su sūriu ir grietinėle
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės

Naujausi blogo įrašai

Čederio sūris

Bokoncini (bocconcini) sūris

Mirinas

Peletrūnas

Čiobrelis

Copyright © 2019 · Kulinare.lt