• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Lečiai žiemai (paprikos pomidorų padaže)

2014-08-26 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 2,5kg pomidorų
  • 3kg paprikų
  • 200ml acto (9 proc.)
  • 230g cukraus
  • 1,5 v.š. druskos

Gaminimas

Stiklainius paruošiame nuplaudami ir dezinfekuodami soda.
Paprikas nuplauname, išimame sėklas ir supjaustome juostelėmis (maždaug 1cm pločio).
Pomidorus sumalame ir sudedame į puodą. Dedame ant vidutinės ugnies ir kaitiname apie 10 minučių. Po 10 minučių sudedame druską ir cukrų ir kaitiname dar 15 minučių.
Į puodą su pomidorais dedame paprikas, kurias pomidoruose kaitiname apie 10-15 minučių (nereikia pervirti, nes paprikos gali netekti traškumo).
Apvirus paprikoms – supilame actą, išmaišome ir dar minutę pakaitinę nuimame nuo ugnies.Paruoštus lečius dedame į stiklainius ir uždarome.
Paprikų lečius galima laikyti ilgiau nei metus.

Kategorijos:Daržovių ir grybų, Konservavimas, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: actas, cukrus, paprika, pomidorai

 

Panašūs receptai

grybu ikrai ziemai
Grybų ikrai
astri adzika
Aštri adžika žiemai
Konservuotų daržovių asorti receptas

Previous Post: « Troškinta vištiena kokoso piene su Dižono garstyčiomis
Sekantis įrašas: Kuskusas su miško grybais »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Agurkai

Ananasai

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2021 · Kulinare.lt