• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Grybų ikrai

2014-09-23 by Kulinarė Palikti komentarą

grybu ikrai ziemai

Ingridientai

  • 2kg įvairių miško grybų
  • 4 svogūnai
  • 3 lauro lapai
  • 3 morkos
  • 10 žirnelių juodųjų pipirų
  • 1,5 v.š. acto (9proc.)
  • 350ml aliejaus
  • 1 a.š. cukraus
  • druska

Gaminimas

Grybus nuvalome, supjaustome ir sudedame į puodą su pasūdytu vandeniu, kuriame verdame apie 25 minutes (po užvirimo 15 min.). Išvirtus grybus nukošiame ir sumalame.

Morkas nulupame ir sutarkuojame.

Svogūnus nulupame ir supjaustome.

Į puodą pilame aliejų ir sudedame svogūnus, kuriuos kepame ant vidutinės ugnies apie 5 minutes. Po 5 minučių sudedame morkas ir kepame dar 7-8 minutes.

Apkepus morkoms ir svogūnams į puodą sudedame maltus grybus, beriame druskos pagal skonį, cukrų, sudedame lauro lapus bei pipirus. Troškiname viską ant silpnos ugnies apie 1 valandą. Iki troškinimo pabaigos likus kelioms minutėms supilame actą ir baigiame troškinti.

Paruoštus grybų ikrus sudedame į stiklainius (dezinfekuotus) ir uždarome.

 

Kategorijos:Daržovių ir grybų, Konservavimas, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: aliejus, grybai, lauro lapai, morkos, svogūnai

 

Panašūs receptai

astri adzika
Aštri adžika žiemai
Konservuotų daržovių asorti receptas
Marinuotos paprikos

Previous Post: « Sumuštinis su ridikais bei ožkos sūriu
Sekantis įrašas: Karpio kepsnys su daržovėmis »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Cukrinė Attica Cukrinė Attica
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm
  • Stiklinis dubuo salotoms, 31x12,5cm Stiklinis dubuo salotoms, 31x12,5cm
  • Stiklinis butelis metaliniu dangteliu, 1l Stiklinis butelis metaliniu dangteliu, 1l
  • Melamino indas salotoms su dangčiu, 23.6cm

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • "Prabangios" silkės salotos "Prabangios" silkės salotos
  • Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu
  • Virtų bulvių cepelinai su mėsa Virtų bulvių cepelinai su mėsa

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt