Ingridientai
- 2kg įvairių miško grybų
- 4 svogūnai
- 3 lauro lapai
- 3 morkos
- 10 žirnelių juodųjų pipirų
- 1,5 v.š. acto (9proc.)
- 350ml aliejaus
- 1 a.š. cukraus
- druska
Gaminimas
Grybus nuvalome, supjaustome ir sudedame į puodą su pasūdytu vandeniu, kuriame verdame apie 25 minutes (po užvirimo 15 min.). Išvirtus grybus nukošiame ir sumalame.
Morkas nulupame ir sutarkuojame.
Svogūnus nulupame ir supjaustome.
Į puodą pilame aliejų ir sudedame svogūnus, kuriuos kepame ant vidutinės ugnies apie 5 minutes. Po 5 minučių sudedame morkas ir kepame dar 7-8 minutes.
Apkepus morkoms ir svogūnams į puodą sudedame maltus grybus, beriame druskos pagal skonį, cukrų, sudedame lauro lapus bei pipirus. Troškiname viską ant silpnos ugnies apie 1 valandą. Iki troškinimo pabaigos likus kelioms minutėms supilame actą ir baigiame troškinti.
Paruoštus grybų ikrus sudedame į stiklainius (dezinfekuotus) ir uždarome.
Parašykite komentarą