• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Grybų ikrai

2014-09-23 by Kulinarė Palikti komentarą

grybu ikrai ziemai

Ingridientai

  • 2kg įvairių miško grybų
  • 4 svogūnai
  • 3 lauro lapai
  • 3 morkos
  • 10 žirnelių juodųjų pipirų
  • 1,5 v.š. acto (9proc.)
  • 350ml aliejaus
  • 1 a.š. cukraus
  • druska

Gaminimas

Grybus nuvalome, supjaustome ir sudedame į puodą su pasūdytu vandeniu, kuriame verdame apie 25 minutes (po užvirimo 15 min.). Išvirtus grybus nukošiame ir sumalame.

Morkas nulupame ir sutarkuojame.

Svogūnus nulupame ir supjaustome.

Į puodą pilame aliejų ir sudedame svogūnus, kuriuos kepame ant vidutinės ugnies apie 5 minutes. Po 5 minučių sudedame morkas ir kepame dar 7-8 minutes.

Apkepus morkoms ir svogūnams į puodą sudedame maltus grybus, beriame druskos pagal skonį, cukrų, sudedame lauro lapus bei pipirus. Troškiname viską ant silpnos ugnies apie 1 valandą. Iki troškinimo pabaigos likus kelioms minutėms supilame actą ir baigiame troškinti.

Paruoštus grybų ikrus sudedame į stiklainius (dezinfekuotus) ir uždarome.

 

Kategorijos:Daržovių ir grybų, Konservavimas, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: aliejus, grybai, lauro lapai, morkos, svogūnai

 

Panašūs receptai

astri adzika
Aštri adžika žiemai
Konservuotų daržovių asorti receptas
Marinuotos paprikos

Previous Post: « Sumuštinis su ridikais bei ožkos sūriu
Sekantis įrašas: Karpio kepsnys su daržovėmis »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt