
Ingridientai
- 400g šparaginių pupelių
- 1l vandens
- 40g acto
- 3 v.š. druskos
- 1,5 v.š cukraus
- 4 lauro lapai
- 6 juodųjų pipirų žirneliai
Gaminimas
Puode užverdame pasūdyto vandes.
Šparagines pupeles nupjauname, nupjaustome galiukus ir sudedame į verdantį vandenį. Verdame 4-5 minutes. Apvirtas šparagines pupeles nusausiname ir sudedame į konservavimui paruoštus stiklainiukus.
Į kitą puodą pilame litrą vandens, actą, suberiame druską, cukrų, dedame lauro lapus, pipirus ir verdame kol marinatas užverda.
Paruoštą marinatą pilame į stiklainiukus su šparaginėmis pupelėmis.
Konservuotas šparagines pupeles laikome tamsioje vėsioje vietoje.
Parašykite komentarą