Ingridientai
- Druskos – 3 arbatiniai šaukšteliai
- Garstyčių sėklų – 1 arbatinis šauktštelis
- Cukraus – 100g
- Aitriųjų paprikų (maltų) – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Vandens – 400ml
- Kario prieskonių – 3 arbatiniai šaukšteliai
- Lauro lapų – 20vnt.
- Balto vyno acto – 400ml
- Cukinijų – 2vnt.
- Raudonųjų svogūnų – 1vnt.
Gaminimas
- Supjaustome cukinijas 1 cm storio riekėmis ir sudedame į stiklinį indą. Ant viršaus sudedame lauro lapus bei žiedais supjaustytą svogūną.
- Į atskirą puodą supilame actą, vandenį, cukrų, druską, garstyčių sėklas, karį bei čili prieskonius ir verdame kol marinatas užvirs.
- Karštą marinatą pilame ant cukinijų ir paliekame 20 minučių.
- Atvėsus marinatui cukinijas dedame į šaldytuvą.
- Šaldytuve cukinijos gali stovėti iki 3 savaičių.
Arūnas
Kiek neprotinga – taip paruoštas produktas šaldytuve gali stovėti IKI 3 sav. kai termiškai neapdorotos cukinijos rūsyje gali būti vos ne iki pavasario. Tai man iškylo klausimas – kokio velnio tada konsevuoti, vargti ?
Kulinarė
Gerbiamas Arūnai,
Viskas yra protingai:)Ne visi mėgsta “termiškai neapdorotų” 🙂 Visada yra skanu paįvairinti savo stalą:)