
Ingridientai
- 1kg paprikų
- 70ml acto
- 100ml vandens
- 150ml aliejaus
- 2 v.š. druskos (kiekį reguliuojame pagal skonį)
- 3 v.š. cukraus (kiekį reguliuojame pagal skonį)
- 1 lauro lapas
- 4 juodųjų pipirų žirneliai
- 4 česnako skilelės
Gaminimas
Paprikas išvalome ir supjaustome juostelėmis (1,5-2cm storio).
Į puodą supilame aliejų, actą, vandenį, sudedame visus prieskonius ir užverdame marinatą. Paruoštas paprikas sudedame į marinatą ir verdame 2-3 minutes.
Į paruoštus stiklainius dedame po skiltelę ar dvi česnako ir sudedame apvirtas paprikas kartu su marinatu. Stiklainius gerai užsukame ir bent valandai apverčiame dangteliais žemyn.
Konservuotas paprikas laikome tamsioje vėsioje vietoje.
Parašykite komentarą