Ingridientai
- Cukraus – 550g
- Moliūgų – 2000g
- Cinamono lazdelių – 4vnt.
- Balto vyno acto – 550ml
- Gvazdikėlių – 15vnt.
Gaminimas
- Moliūgą nulupame, supjaustome ir sudedame į dubenį.
- Į puodą supilame actą ir cukrų, sudedame cinamoną bei gvazdikėlius ir kaitiname apie 5 minutes.
- Šiltą užpilą pilame ant moliūgų, uždengiame ir paliekame 8 valandoms ar net per visą naktį.
- Užpilą nupilame atgal į puodą ir kaitiname 5 minutes. Tada išimame cinamono lazdeles ir gvazdikėlius (galima palikti dėl dekoracijos), sudedame moliūgo skilteles ir verdame dar 5 minutes.
- Po 5 minučių nuimame nuo ugnies ir truputį atvėsiname ir supilstome į stiklainiukus.
Parašykite komentarą