Ingridientai
*1kg kopūsto
*1 svogūnas
*3 v.š. sviesto
*300g rūkytos kiaulienos šoninės
*druska ir pipirai
*1 lauro lapas
*100ml sultinio
*2 v.š. grietinės
Gaminimas
Gilioje keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame pjaustytą kopūstą (pjaustome ne stambiai, bet ir ne per smulkiai). Kopūstą su smulkintu česnaku ant vidutinės ugnies kepame apie 6-9 minutes dažnai maišydami. Apkeptą kopūstą sudedame į puodą.
Į keptuvę, kur kepė kopūstas, sudedame pjaustytą šoninę su svogūnu, kuriuos kepame apie 5 minutes ant vidutinės ugnies. Iškeptą šoninę su svogūnais sudedame į puodą su kopūstais. Užpilame sultinį, beriame druskos ir pipirų, dedame lauro lapą, išmaišome ir ant silpnos ugnies troškiname apie 10 minučių.
Po 10 minučių dedame šaukštą grietinės, dar kartą išmaišome ir po 2-3 minučių nuimame nuo ugnies.
Kopūstų košę su rūkyta šonine pateikiame šiltą su virtomis bulvėmis.
Parašykite komentarą