INGRIDIENTAI:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 4 česnako skiltelių
- 1 1/2 puod. ryžių
- 1 arb. š. sezamų aliejaus
- 180g špinatų
- 3 arb. š. kepintų sezamo sėklų
- 500g jautienos faršo
- 1 valg. š. tarkuoto imbiero
- 60ml austrių padažo
- 1 1/2 sojų padažo
- 1 1/2 rudojo cukraus
- 4 kiaušinių
- 2 nedidelių morkų
- 2 nedidelių agurkų
- 1 puod. sojų daigų
- 1 valg. š. Sriracha padažo
Gaminimas:
- Ant vidutinės ugnies įkaitiname puodą su 2 arb. š. alyvuogių aliejaus.
- Sudedame pusę turimų smulkintų česnakų ir maišydami pakepiname apie 2 minutes.
- Suberiame ryžius ir pamaišome. Įpilame 2 1/2 puod. vandens ir užverdame.
- Sumažiname ugnį, uždengiame ir verdame apie 12 minučių arba kol nebeliks vandens. Nuimame nuo ugnies ir paliekame 10 minučių uždengtą puodą.
- Keptuvėje įkaitiname sezamų aliejų, sudedame špinatus. Maišome ir pakepiname apie 2 minutes. Beriame pusę turime sezamo sėklų, pagardiname druska bei pipirais, išmaišome ir atidedame į šoną.
- Keptuvėje įpilame 2 arb. š. alyvuogių aliejaus, įkaitiname ir sudedame jautieną. Apkepame apie 5 minutes.
- Sudedame imbierą bei likusį česnaką. Pakepame apie minutę.
- Dedame austrių padažą, sojų padažą bei cukrų. Gerai išmaišome, kad pasidengtų visa mėsa ir pakepiname dar apie 2 minutes. Atidedame ir paliekame kur nors šiltai.
- Pilame į keptuvę likusį aliejų and vidutinės ugnies ir įmušame kiaušinius. Kepame apie 2 minutes arba iki Jūsų pageidaujamo trynio kietumo.
- Dedame į dubenėlius ryžius. Ant viršaus paskirstome šiaudeliais pjaustytas morkas, agurką, sojų daigus, špinatus bei jautieną. Ant viršaus uždedame po kiaušinį. Pabarstome likusiomis sezamo sėklomis. Pagardiname Sriracha padažu.
- Skanaus!
Irens
Puikus receptas, Butinai isvandysiu. Aciu