Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Špinatų – 50g
- Pievagrybių – 100g
- Svogūnų laiškų – 50g
- Morkų – 1vnt.
- Sojos padažo – 0.3 šaukštai
- Sezamo aliejaus – 2 šaukštai
- Shiitake grybų – 100g
- Česnako skiltelių – 4vnt.
- Jautienos kumpio – 150g
- Svogūnų – 1vnt.
- Sezamo sėklų – 5g
- Ryžių makaronų – 450g
Gaminimas
- Užpilame shiitake grybus verdančiu vandeniu, bent 4 valandas pamirkome ir išmirkytus supjaustome juostelėmis.
- Pievagrybius ir svogūnus supjaustome stambiais pusžiedžiais.
- Morkas juostelėmis (geriausia skustuku).
- Svogūnų laiškus supjaustome maždaug į 5cm ilgio gabaliukus.
- Jautieną supjaustome plonomis juostelėmis.
- Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės. Išvirtus makaronus nusausiname (nepilame šaltu vandeniu) ir įpilame 1 arb. š. sojų padažo bei 1 arb. š. sezamų aliejaus, išmaišome ir padedame į šalį.
- Užverdame puode nedidelį kiekį vandens ir sudedame špinatus. Verdame ne ilgiau kaip 1 minutę ir išimame. Perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname. Špinatus pašlakstome sojų padažu bei sezamų aliejumi ir sudedame į makaronus.
- Į keptuvę įpilame 1-2 valg. š. aliejaus ir sudedame juostelėmis pjaustytas morkas. Vos 3 minutes pakepę sudedame daržoves iš keptuvės ant makaronų su špinatais.
- Į tą pačią keptuvę pilame dar 2 valg. š. aliejaus ir sudedame pjaustytus svogūnus ir pievagrybius. Kepame apie 1-2 minutes ir sudedame į makaronus.
- Į tą pačią keptuvę pilame 2 valg. š. aliejaus ir sudedame stambiai supjaustytus svogūnų laiškus su baltąja dalimi. Kepame 1-2 minutes ir apkeptus sudedame į makaronus.
- Į tą pačią keptuvę su 2 valg. š. aliejaus sudedame kepti jautienos juosteles. Kepame 1 minutę ir tada sudedame juostelėmis pjaustytus šitake grybus. Sudedame smulkintus česnakus ir kepame dar 2-3 minutes. Kepant įpilame šlakelį sojų padažo ir pabarstome cukrumi. Iškeptą mėsą dedame ant makaronų.
- Į makaronus su daržovėmis pilame dar sojų padažo, beriame 1 a.š. cukraus, šaukštelį sezamų aliejaus ir išmaišome. Patiekdami pabarstome sezamo sėklomis.
Liepuke
Kiek zinau, tai shitake grybai uzpilami ne virintu, o drungnu vandeniu ir mirkyti pakanka pusvalandi, o ne 4 valandas…