Reikės kepsneliams:
- 500g krabų lazdelių
- 1 kiaušinio
- 3 v.š. majonezo
- 1 a.š. garstyčių
- 1 citrinos sulčių
- druskos
- pipirų
- 1/2 puodelio panko džiūvėsėlių
- Aliejaus kepimui
Padažui:
- 1 marinuoto agurkėlio
- 1 skiltelės česnako
- 1/4 puodelio majonezo
- 1/4 puodelio beskonio jogurto
- 1 v. š. garstyčių
- 2 v. š. citrinos sulčių
- 1 a. š. krienų
- 2 a. š. maltos paprikos
Gaminimo eiga:
- Krabų lazdeles supjaustome riekelėmis ir pirštais susmulkiname iki smulkių trupinėlių
- Kiaušinį išplakame atskirame dubenėlyje.
- Į kaiušinį įmaišome majonezą, garstyčias, citrinos sultis ir prieskonius.
- Į kiaušinių masę sudedame krabų lazdeles ir džiūvėsėlius. Gerai išmaišome.
- Drėgnomis rankomis formuojame kotleto dydžio kepsnelius. Jei masė per skysta formuoti, įberiame dar panko džiūvėsėlių.
- Kotletukus kepame įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies iki kol abi pusės pasidengs ruda, traškia plutele.
- Kol kepsneliai kepa, pasigaminame padažą.
- Česnaką išspaudžiame arba smulkiai supjaustome peiliu.
- Agurkėlį supjaustome smulkiais kubeliais.
- Česnaką ir agurkėlius sumaišome su likusiais padažo ingredientais.
- Kepsnelius skanu valgyti, tiesiog, vienus su padažu arba su balta duona.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Parašykite komentarą