Apelsinų čatniui reikės
- 4 apelsinų
- 1 citrinos
- 2 didelių obuolių
- 2 raudonųjų svogūnų
- 1 raudonosios paprikos
- 1 žaliosios paprikos
- 3 skiltelių česnako
- 150ml vandens
- 200ml apelsinų sulčių
- 100g tamsaus rudojo cukraus
- 50ml balto vyno acto
- 1 a. š. maltos ciberžolės
- 1 a. š. malto čili
- 1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų
- 1/2 a. š. malto imbiero
- 70g razinų
- 1 cinamono lazdelė
- 10 gvazdikėlių
- 2 žvaigždinių anyžių
Gaminimas
- Nulupti apelsinus ir citriną. Pašalinti visas baltas dalis likusias nuo žievelių. Išskaidyti segmentais-skiltelėmis ir pašalinti jų membranas.
- Tada tas apelsinų ir citrinos skilteles padalinti į 2 dalis.
- Nulupti obuolius ir pašalinti sėklides. Supjaustyti kasnio dydžio gabaliukais. Bet nepersistengti smulkinant.
- Paprikas taip pat supjaustyti, prieš tai iš jų pašalinus sėklas.
- Į puodą dėti apelsinus, citriną, obuolius, paprikas, smulkintą česnaką bei visus kitus likusius ingredientus.
- Palaukti kol užvirs, sumažinti kaitrą ir virti apie 1-1.5 val. arba kol pasieks norimą klampumą.
- Virimo laikas priklauso nuo apelsinų sultingumo. Kuo jie sultingesni, tuo daugiau skysčių. Kuo daugiau skysčių, tuo daugiau reikia laiko jiem išgaruot.
- Nepamirškite vis pamaišyti. Ypač prieš virimo pabaigą reikia atidžiai prižiūrėti, kad neprisviltų.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame papipirink.
Parašykite komentarą