Reikės lašišai:
- 4 gabalėlių lašišos filė su oda
- Puodelio miltų
- 1 v. š. kajeno pipirų (galima keisti paprikos/čili miltelių mišiniu)
- 1 v. š. Vorčesterio padažo
- Druskos ir pipirų, pagal skonį
- 1/2 puodelio vandens
Padažui reikės:
- 1/4 puodelio majonezo
- 1 v. š. pomidorų padažo
- 1 a. š. citrinos sulčių
- Kaparėlių ar marinuoto agurkėlio (nebūtina)
Gaminimo eiga:
- Lašišą nusausiname popieriniu rankšluosčiu, kad geriau prikibtų tešla.
- Dubenyje sumaišome miltus, kajeno pipirus, druską ir pipirus.
- Supilame dalį vandens ir Vorčesterio padažą. Gerai išmaišome. Jei tešla per tiršta, supilame likusį vandenį. Tešla turi būti tirštos blynų tešlos konsistencijos.
- Gilioje keptuvėje ar gruzdintuvėje įkaitiname aliejų.
- Merkiame lašišos gabalėlius į tešlą, nuvarviname perteklių ir dedame į įkaitusį aliejų. Kepame iš abiejų pusių po 5 minutes.
- Iškeptą žuvį dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
- Padažui skirtus skystus ingredientus sumaišome. Kaparėlius ar agurkėliį smulkiai supjaustome, sudedame į padažą ir išmaišome.
- Lašišą tiekiame su padažu ir bulvytėmis.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Parašykite komentarą