
Troškiniui reikės
- 100g rūkytos lašišos
- 1/2 stiklinės lęšių
- 1/2 stiklinės ryžių
- 2 saujos špinatų
- 1 morkos
- 2 mažų paprikų
- 1/2 stiklinės blenderiu maltų pomidorų (1-2 vnt. priklausomai nuo dydžio)
- Druskos
- Pipirų
- 3 česnako skiltelių
- Alyvuogių aliejus
Gaminimas
- Puode įkaitinamas alyvuogių aliejus, dedami smulkinti česnakai, smulkiai pjaustyta morka, pakepama 4 minutes.
- Tada užpilama trintais pomidorais, truputį pasūdoma (nuo lašišos tikrai nemažai sūrumo bus tai nepersistenkite).
- Patroškinama apie 5 minutes.
- Tada dedama rūkyta lašiša ir pjaustyta paprika.
- Viskas patroškinama porą minučių.
- Tada beriami ryžiai, užpilama stikline virinto vandens ir troškinama 10 minučių uždengus dangčiu.
- Tuomet beriami lęšiai, pabarstoma pipirais, išmaišoma ir troškinama dar apie 7 min.
- Pabaigoje dedami pjaustyti špinatai ir patroškinama dar kelias minutes.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – tina_gamina.
Parašykite komentarą