Ingridientai
- 350g lęšių
- 200g rūkytos šoninės
- 300g šviežių baravykų
- 1 smulkintas poras
- 1 skiltelė česnako
- 2 lauro lapai
- druska ir pipirai
Gaminimas
Lęšius užmerkiame šaltame vandenyje ir mirkome parą (mirkoma tam, lęšiai greičiau išvirtų ir išlaikytų savo formą – nesukristų).
Nuvalome grybus, supjaustome juos ir sudedame į puodą su pasūdytu vandeniu, kur verdame apie 20 minučių. Apvirtus grybus nukošiame.
Išmirkytus lęšius dedame į puodą su vandeniu ir verdame apie 15 minučių pasūdytame vandenyje.
Kol lęšiai verda, šoninę supjaustome ir sudedame į keptuvę (jei šoninė ganėtinai liesa – pilame nors šauktą aliejaus) ir kepame keletą minučių. Sudedame pjaustytą porą, skiltelę smulkinto česnako, lauro lapus ir kepame dar 3 minutes.
Apkeptus šoninei ir porams į keptuvę sudedame apvirtus grybus, pabarstome druska ir pipirais ir po 3-4 minučių nuimame nuo ugnies.
Išvirtus lęšius nukošiame, kad neliktų vandens ir juos sumaišome su kepta šonine su grybais.
Lęšius su šonine ir baravykais patiekiame šiltus.
Parašykite komentarą