• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Lęšiai su šonine ir baravykais

2014-09-24 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 350g lęšių
  • 200g rūkytos šoninės
  • 300g šviežių baravykų
  • 1 smulkintas poras
  • 1 skiltelė česnako
  • 2 lauro lapai
  • druska ir pipirai

Gaminimas

Lęšius užmerkiame šaltame vandenyje ir mirkome parą (mirkoma tam, lęšiai greičiau išvirtų ir išlaikytų savo formą – nesukristų).

Nuvalome grybus, supjaustome juos ir sudedame į puodą su pasūdytu vandeniu, kur verdame apie 20 minučių. Apvirtus grybus nukošiame.

Išmirkytus lęšius dedame į puodą su vandeniu ir verdame apie 15 minučių pasūdytame vandenyje.

Kol lęšiai verda, šoninę supjaustome ir sudedame į keptuvę (jei šoninė ganėtinai liesa – pilame nors šauktą aliejaus) ir kepame keletą minučių. Sudedame pjaustytą porą, skiltelę smulkinto česnako, lauro lapus ir kepame dar 3 minutes.

Apkeptus šoninei ir porams į keptuvę sudedame apvirtus grybus, pabarstome druska ir pipirais ir po 3-4 minučių nuimame nuo ugnies.

Išvirtus lęšius nukošiame, kad neliktų vandens ir juos sumaišome su kepta šonine su grybais.

Lęšius su šonine ir baravykais patiekiame šiltus.

Kategorijos:Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: baravykai, česnakas, grybai, kiaulienos šoninė, lauro lapai, lęšiai, poras

 

Panašūs receptai

Kiaušinienė su baklažanais ir morkomis
Kiaušinienė su baklažanais ir morkomis
Avinžirnių - lapinių kopūstų troškinys
Avinžirnių – lapinių kopūstų troškinys
Kepti kalafijorai
Kepti kalafijorai

Previous Post: « Karpio kepsnys su daržovėmis
Sekantis įrašas: Makaronai su kiauliena ir daržovėmis »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt